|

Federalna vlada razmatrala mjere za rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva

Federalna vlada razmatrala mjere za rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva
0
F
FENA
31.10.2007. u 16:33
0
komentara
0

dijeljenja
Federalna vlada razmatrala mjere za rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva
Vlada Federacije BiH na sjednici u Mostaru razmatrala je prijedlog mjera za rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u razdoblju od 2007. do 2010. godine.
Po riječima federalnog ministra razvoja, obrta i poduzetništva Velimira Kunića osnova bh. gospodarstva trebaju biti mala i srednja poduzeća što sada nije slučaj.

Trenutno u Federaciji BiH na 10,000 stanovnika dolazi 311 gospodarskih subjekata, dok ta brojka u Europskoj uniji iznosi 500.

"Sljedeće godine idemo sa dva prioritetna projekta. To je izgradnja poduzetničkih zona i projekt razvoja obrta s naglaskom na stare i tradicionalne zanate. Cilj nam je da za nekih četiri-pet godina malo poduzetništvo čini dvije trećine ukupne gospodarske aktivnosti u Federaciji BiH", kazao je ministar Kunić.

Po njegovim riječima da bi se postigli ti ciljevi, pored izgradnje poduzetničkih zona, potrebno je provesti još neke mjera kao što su: osnivanje agencije za razvoj malog poduzetništva, zatim osnivanje razvojne banke ili fonda za razvoj malog poduzetništva, izgradnja informatičkog sustava za malo gospodarstvo, osnivanje garancijskog fona te osigurati poticajna sredstva.

"Siguran sam da Federacija BiH ima potencijal, ima stručne kadrove, a da poduzetnici imaju kvalitetne ideje. Međutim, treba im se pružiti potpora koja do sada nije bila adekvatna", zaključio je Kunić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.