{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federacija BiH vratila dug RS-u

F
FENA
30.11.2007. u 19:02
0
0
Federacija BiH vratila dug RS-u
0
Federacija BiH vratila dug RS-u
Nakon uspješnih aktivnosti na poravnanju između Federacije BiH, Brčko Distrikta i Republike Srpske, danas će na račun Republike Srpske biti uplaćena i posljednja rata od 895.994 KM čime će u budžet tog bh. entiteta biti naplaćeno ukupno 26,9 miliona KM dugovanja po osnovu indirektnih poreza iz 2005. godine, saopćio je Kabinet entitetskog premijera.
Iznos od 26,9 miliona KM će 3. decembra biti raspoređen i dostavljen između općina i gradova i JP „Putevi Republike Srpske“.

Općinama RS-a bit će osigurano dodatnih 6,5 miliona KM. Na ovaj način će se poboljšati izvršenje budžeta općina i gradova za 2007. godinu, a neke od općina i gradova će ova novac moći da iskoriste za rješavanje prioritetnih problema ili izmirenje obaveza iz ranijih godina, navodi se u saopćenju.

Uplatom ukupnog iznosa od 26,9 miliona KM će se završti aktivnost Vlade RS-a koja je kroz rad svojih članova u Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH, prvenstveno ministra finansija Aleksandra Džombića, u posljednje dvije godine, uspješno okončala dugotrajan i kompleksan proces raspodjele prihoda po osnovu poreza na dodatnu vrijednost za 2005. godinu, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: