{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FDS: Pojašnjenje za potrošače duhanskih proizvoda

Sponzorirani članak
20.3.2015. u 08:00
4
FDS: Pojašnjenje za potrošače duhanskih proizvoda
4
FDS: Pojašnjenje za potrošače duhanskih proizvoda
Stupanjem na snagu Zakona o akcizama BiH u julu 2009. godine došlo je do značajnog povećanja maloprodajnih cijena duhanskih proizvoda.
I tada smo, a i danas tvrdimo da nije bilo potrebe za tako drastičnim povećanjem stopa poreza u kratkom vremenskom periodu uvažavajući tešku ekonomsku situaciju u BiH i realan pad kupovne moći potrošača.

Kao društveno odgovorna kompanija koja je uvijek u prvi plan stavljala interese svojih cijenjenih kupaca, uvijek smo vodili računa da u potpunosti ispoštujemo zakonske odredbe u pogledu visine poreza, a da istovremeno ponudimo kupcima kvalitetan proizvod po što je moguće povoljnijoj cijeni.

Nažalost, dio javnosti nije dobro informisan o strukturi maloprodajne cijene duhanskih proizvoda, te Vam želimo na slikovit način prikazati istu.Iz priloženog je jasno vidljivo da porez na proizvode (akciza i PDV) najznačajnije učestvuje u maloprodajnoj cijeni proizvoda jer isti kod cigareta iznosi 88%, a kod rezanih duhana 81%.

Nadamo se da je ovo saopštenje dalo jasniju sliku o tome šta utiče na formiranje visine maloprodajnih cijena duhanskih proizvoda, te da će eliminisati tendenciozne informacije i mišljenje da su proizvođači duhanskih prerađevina "krivci" za visoke cijene istih.Istovremeno, još jednom, izražavamo duboku zahvalnost našim cijenjenim potrošačima uz čiju vjernost Fabrika duhana Sarajevo i dalje zauzima lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: