biznis
0

FBiH: Porezna uprava zatvorila još 49 objekata

FENA
Porezna uprava Federacije BiH je nastavila sa aktivnostima kontrole objekata u kojima se nezakonito priređuju posebne igre na sreću, odnosno neovlašteno drže aparati za klađenje, automati i druge naprave za igre na sreću.

Od 19. maja u Tuzlanskom kantonu, Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu kontrolisano je 65 objekata od kojih je privremeno zapečaćeno 45 objekata. U Tuzli je zapečaćeno 6 objekata, Banovićima, 8, Čeliću 2, Srebrniku 6, Sapni 2, u Mostaru 11, Čapljini 3, Stocu 1, Čitluku 2, te po jedan objekat u Grudama, Posušju, Širokom Brijegu i Ljubuškom, saopćeno je danas iz Porezne uprave Federacije BiH.

Inspektori Porezne uprave FBiH su u utorak navečer u Kantonu Sarajevo od kontrolisanih 5 objekata zapečatili 4 objekta. Sve kontrole su izvršene van radnog vremena u popodnevnim i noćnim satima. Predmet kontrole i u ovim slučajevima, bila je provjera zakonitosti rada objekata u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH, Zakonom o igrama na sreću i Pravilnikom o načinu dobivanja i produženja odobrenja za priređivanje igara na sreću, odobrenja pravila igara na sreću.

Nadležne službe Porezne uprave FBiH nastavljaju sa podnošenjem krivičnih izvještaja nadležnim tužilaštvima u svim slučajevima gdje postoji osnovana sumnja da se radi o krivičnom djelu.