{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Pad industrijske proizvodnje za 5,6 posto

S
21.8.2012. u 13:07
0
3
FBiH: Pad industrijske proizvodnje za 5,6 posto
0
FBiH: Pad industrijske proizvodnje za 5,6 posto
Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji BiH od januara do jula u odnosu na isti period prošle godine manja je za 5,6 posto, saopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.
Industrijska proizvodnja u Federaciji u julu u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz prošle godine manja je za 2,8 posto, u odnosu na proizvodnju iz jula prošle godine za 3,9 posto, dok je u odnosu na juni ove godine veća za 0,3 posto.

U oblasti vađenje rude i kamena manja je za 2,7 posto, u prerađivačkoj industrije za 3,8 posto i u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom i vodom manja je za 12,8 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama industrijskih proizvoda u periodu januar-juli u odnosu na isti period prošle godine, proizvodnja bilježi povećanje trajnih proizvoda za široku potrošnju za 14,9 posto, dok je zabilježeno smanjenje proizvodnje energije za 13 posto, intermedijarnih proizvoda, osim energije, za 1,8 posto, kapitalnih proizvoda za 12,3 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: