Avionom do Njemačke
1.1k

Eurowingsovi letovi iz Mostara kreću 16. maja, cijene već od 39,99 eura

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Predstavnici aviokompanije Eurowings su danas u Mostaru gradskom rukovodstvu i medijima predstavili glavne svoje karakteristike, kao i sve informacije o svojim letovima iz Mostara.

Menadžer za razvoj mreže Ivan Oreč i regionalni menadžer Markus Leopold kazali su da letovi iz Mostara kreću od 16. maja te da će se letjeti dva puta sedmično za Stuttgart i Dusseldorf. Vrlo brzo karte će se moći rezervirati, a početna cijena u jednom smjeru biti će 39,99 eura.

Kazano je i kako će se za Dusseldorf letjeti srijedom i nedjelom, a za Stuttgart srijedom i subotom.

Saopšeteno je i da je kampanja putem koje je Mostar dobio jednu liniju "You wote – We fly", zabilježila puni uspjeh te da ju je vidjelo sedam miliona ljudi, što je veliki uspjeh kako Eurowingsa, tako i grada Mostara za kojeg su ovom prilikom čuli mnogi koji nisu ni znali za njega.

"Bez velikog truda gradonačelnika Bešlića mi danas uopšte ne bismo pričali o ovome. Mnogo napora uložio je grad i mostarski aerodrom. U početku je bilo govora o Kelnu, ali kasnije smo u dogovoru s aerodromom zaključili da je Dusseldorf mnogo bolja opcija jer se dalje leti na duplo više destinacija", kazao je Ivan Oreč, menadžer za razvoj Eurowingsa.

Oreč je kazao kako će uvođenje ovih linija udvostručiti broj putnika mostarskog aerodroma za narednu godinu, kako očekuju 60 hiljada putnika te da bi to trebalo kreirati 45 novih radnih mjesta u Mostaru.

Markus Leopold, regionalni menadžer njemačke aviokompanije, kazao je kako su trenutno najbrže rastuća evropska kompanija u ovom sektoru te da se rast ove godine mjeri s 26 posto. Eurowings trenutno raspolaže sa 160 aviona, a naredne godine će taj broj preći dvije stotine, što ih stavlja na treće mjesto niskotarifnih kompanija u Evropi.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izrazio je svoju zahvalnost Eurowingsu, ali i građanima Mostara i medijima koji su najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh grada na Neretvi.

"Danas želim da se zahvalim svim ljudima koji su doprinijeli da Mostar dobije linije Eurovingsa, od njemačke ambasadorice do svih onih koji su glasali. Posebna zahvala mladim ljudima Grada Mostara koji su svojim glasanjem doprinijeli da Mostar bude pobjednička destinacija. Grad Mostar s ovom kompanijom misli graditi svijetlu budućnost kad je razvoj turizma u pitanju, pa mi je drago da danas ovdje imamo ljude iz kantonalnog ministarstva, direktora aerodroma, BHANSA-u, turističke organizacije i mnoge ljude koji su važni za ovu priču", kazao je Bešlić.

Ovim Mostar postaje još važniji turistički centar, a dobija i vezu s cijelim svijetom, kazao je Bešlić i izrazio i veliku zahvalnost novinarima koji su sve vrijeme afirmativno pisali o ovoj akciji te ih pozvao da na račun grada Mostara putuju promotivnim letom.

Sastanku su bili prisutni i brojni predstavnici javnih i turističkih organizacija, a Marin Raspudić, direktor Aerodroma Mostar, kazao je da ova institucija spremno čeka prve letove. Pozvao je i sve nadležne da još jače podrže razvoj aerodroma.