biznis
0

europroNET kablovski internet dostupan u cijelom Sarajevu

Sarajevo-X
Iz europroNET-a je stiglo obavještenje o puštanju u rad internet pristupa putem kablovskog operatera HS, čime je zona pokrivenosti ovom popularnom uslugom proširena praktično na cijelo Sarajevo.

Do sada je europroNET-ov kablovski pristup bio dostupan na području pokrivenim signalom CATV operatera ELOB i BH Cabel net u najvećim sarajevskim naseljima: Dobrinji, Saraj polju, Mojmilu i Alipašinom polju. Putem HS-a korisnici će moći koristiti kablovski pristup u naseljima Breka, Ciglane, Grbavica, Malta, Hrasno i Čengić vila.

Kablovski pristup veoma je popularna usluga u svijetu koja od prošle godine uzima zamah i u BiH. Za pristup internetu potrebno je imati uveden signal nekog od navedenih kablovskih operatera i modem koji iznajmljujete od europroNET-a. Dakle, internetu pristupate neovisno od telefonske infrastrukture, pa više ne možete imati visoke telefonske račune, a telefonska linija je uvijek slobodna za razgovore. Osim toga, ovo je brzi, broadband pristup sa brzinama i od 20 puta većim od onih koje se postižu dial-up analognim pristupom.

Od maja 2005. godine europroNET je objavio i nove cijene usluga kablovskog pristupa. Tako će prema novom cjenovniku paket CABLE Personal 128/64 kbps biti dostupan za 35 KM mjesečno (sa uklječenom pretplatom za modem i obračunatim PPU). Cijene paketa CABLE Fun 1024/128 kbps i CABLE Extreme 1024/512 kbps nisu promijenjene, ali je granica limita na mjesečni ostvareni promet pomaknuta na 6 GB, odnosno 8 GB. Troškovi priključenja za sve kablovske pakete umjesto dosadasnjih 38 KM, iznose 33 KM.

Ono što će svakako mnoge ohrabriti da probaju kablovski internet je akcija besplatnog priključka koju će europroNET provoditi do 15. jula ove godine.

Sve informacije o europroNET kablovskom pristupu možete dobiti na web stranici www.europronet.ba ili putem telefona 033/ 214 800.