biznis
91

Euro-Asfalt dobio posao u Crnoj Gori u vrijednosti od 34,7 miliona eura

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković i predstavnici izvođača kompanije Euro-Asfalt d.o.o. iz Sarajeva, potpisali su danas Ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji tunela i rekonstrukciji puta Lubnice - Jezerine.

"Zadovoljstvo mi je što na samom početku mandata, pristupamo realizaciji jednog ovako važnog projekta, koji je od neprocjenjivog značaja ne samo za beransku, već i za sve okolne opštine. Putovanje od Berana do Kolašina skratiće se za preko 40 kilometara. Očekujemo da ova saobraćajnica utiče na bolju povezanost i dostupnost Bjelasice i Komova, što će posebno imati efekta kada je u pitanju turizam u ovoj regiji, u prvom redu se to odnosi na ski centar na Bjelasici“, istakao je ministar Nurković.

Posao se ogleda u rekonstrukciji dijela dionice Lubnice-Jezerine u dužini od 14,4 km na kojoj je planirana izgradnja novog tunela u dužini od 2,8 km. Vrijednost radova je cca 34,7 miliona eura (34.694.804,35 eura) bez PDV-a, a sredstva su opredijeljena iz kredita EBRD-a. Rok za izvođenje radova je 3 godine od uvođenja izvođača u posao.

Na toj dionici bit će potreban proboj skoro tri kilometara dugog tunela na Vranjaku, ispod prevoja koji se nalazi na 1900 metara nadmorske visine, a u planu je izgradnja i oko 150 metara dugog mosta, stoji u saopćenju Vlade Crne Gore.