{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFPS u Sarajevu i Banjoj Luci organizira seminar o javnim finansijama

F
5.5.2008. u 10:47
0
0
EUFPS u Sarajevu i Banjoj Luci organizira seminar o javnim finansijama
0
EUFPS u Sarajevu i Banjoj Luci organizira seminar o javnim finansijama
Projekt EU podrške fiskalnoj politici BiH (EUFPS) organizira u Sarajevu od 5. do 16. maja seminar o javnim finansijama, a nakon toga isti seminar bit će organiziran u Banjoj Luci od 19. do 30. maja.
Seminar će, kako ističu iz EUFPS-a, okupiti oko 20 učesnika iz organizacija koje su korisnici projekta, a to su: Odjeljenje za makroekonomsku politiku, Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo finansija Federacije BiH, Ministarstvo finansija Republike Srpske, Uprava za prihode Brčko Distrikta i Centralna banka BiH.

Cilj seminara o javnim finansijama je jačanje kapaciteta projektnih korisnika da bi razvili i provodili efektivne fiskalne politike i poboljšali upravljanje javnim finansijama.

Boris Petkov, tim lider EUFPS projekta, izjavio je da ova službena obuka predstavlja jednu od mnogobrojnih aktivnosti koje su do sada poduzete, a cilj im je ubrzanje reformi i ekonomska integracija u Evropsku uniju.

„EUFPS projekt nastoji pomoći BiH u formuliranju makroekonomske pozicije i fiskalne politike. Ovo se postiže putem ekonomskih instrumenata u vidu makroekonomskih modela i intenzivne obuke iz makroekonomije i fiskalne politike. To će doprinijeti napretku u procesu stabilizacije i pridruživanja i jačanju institucionalnog razvoja te ekonomskom rastu u Bosni i Hercegovini”, rekao je Petkov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: