{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ESV: Postignuta poboljšanja u prednacrtu zakona o porezu na dohodak

F
24.4.2007. u 20:21
0
0
ESV: Postignuta poboljšanja u prednacrtu zakona o porezu na dohodak
0
ESV: Postignuta poboljšanja u prednacrtu zakona o porezu na dohodak
Sarajevo
Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije BiH (ESV) ocijenilo je danas u Sarajevu da su postignuta poboljšanja u prednacrtu zakona o porezu na dohodak u odnosu na prvobitno rješenje o kome se raspravljalo na Vijeću prije više od godinu dana.
Članovi vijeća su konstatirali da su uvažene njihove brojne primjedbe i zaključeno je da delegacije poslodavaca i sindikata za iduću sjednicu pripreme komentare i prijedloge na to rješenje.

Novi koncept oporezivanja dohotka fizičkih osoba ide u pravcu harmonizacije sa rješenjima u RS-u i Brčko Distriktu izbjegavanja dvostrukog oporezivanja i da se zadovolje osnovni socijalni ciljevi, da oko 310.000 zaposlenih plaća manje poreza u odnosu na sadašnja rješenja poreza na platu.

Utisak je članova ESV-a da je krenulo nabolje i sa rješenjima u radnom materijalu zakona o porezu na dobit. Osnovna novina je smanjenje poreza na dobit sa 30 na 10 posto, eliminacija poreznih podsticaja i harmonizacija sa rješenjima u RS-u i Brčko Distriktu i izbjegavanja dvostrukog oporezivanja.

Na sjednici je prihvaćeno da se naprave promjene sporazuma o osnivanju ESV-a na način, da se uvede šesti član u delegaciju Vlade u ESV-u kao koordinator između Vijeća i Vlade za one oblasti ili sektore ministarstava koja nisu zastupljena u Vijeću.

Delegacija poslodavaca i sindikata i dalje će imati po pet članova a svaka delegacija bez obzira na broj članova ima jedan glas. Taj prijedlog će biti upućen Vladi Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: