{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Energoinvest širi poslovanje u Libiji

F
17.5.2007. u 13:33
0
0
Energoinvest širi poslovanje u Libiji
0
Energoinvest širi poslovanje u Libiji
U Libiji je održana Skupština dioničara kompanije ELPCO (Electrical Projects Companv) Tripoli čiji su osnivači sarajevski Energoinvest d.d. i libijska Elektroprivreda GECOL.
Riječ je o zajedničkoj kompaniji koja je osnovana 1975. godine, a povod sazivanja Skupštine dioničara jeste činjenica da je dosadašnji ugovor istekao i novonastala situacija transformacije GECOL-a.

Na Skupštini dioničara usvojene su nastale izmjene i novi Statut kompanije, s tim da su zadržani dosadašnji vlasnički udjeli po kojima Energoinvestu pripada 49, a libijskom partneru 51 posto.

Ugovor je produžen za narednih 15 godina, a libijska strana je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i aktivnim učešćem Energoinvesta i ELPCO-a na tom tržištu.

Usvojenim novim Statutom proširena je i djelatnost s dosadašnje elektroenergetike na vodosnabdijevanje, te eksploataciju i transport gasa, čime su stvoreni preduvjeti za širi dijapazon projekata koji se želi realizirati kroz zajedničku kompaniju.

U protekle 32 godine, Energoinvest i ELPCO su obavljali poslove projektovanja, isporuke opreme, ugradnje i puštanja u pogon.

Partneri u Libiji su izgradili gotovo 13.000 kilometara dalekovodne mreže i 750 trafostanica svih naponskih nivoa, što je veliki dio ukupne elektroenergetske mreže te države.

Nedavno je konzorcij Energoinvest, ELPCO i Mitas potpisao novi ugovor u Libiji koji se odnosi na izgradnju 720 km dalekovoda u vrijednosti 160 miliona eura, saopćeno je iz Energoinvesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: