|

Energoinvest potpisao ugovor s danskom kompanijom European Wind Farms A/S

Energoinvest potpisao ugovor s danskom kompanijom European Wind Farms A/S
0
F
FENA
22.10.2007. u 15:28
0
komentara
0

dijeljenja
Energoinvest potpisao ugovor s danskom kompanijom European Wind Farms A/S
Kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo potpisala je prošle sedmice ugovor o saradnji u vjetro i hidroenergiji s danskom kompanijom European Wind Farms A/S.
Ugovor o saradnji potpisali su direktor Energoinvesta d.d. Džemail Vlahovljak i direktor Europeana Wind Farms A/S Knud - Erik Andersen.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ambasador Kraljevine Danske u BiH Niels-Jørgen Nehring, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vahid Hećo, te članovi menadžmenta Energoinvesta.

Saradnja u vjetroenergiji odnosi se na izgradnju vjetroelektrana na teritoriji Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Energoinvesta.

Energoinvest d.d. je kao lokalni partner zadužen za osiguranje uvjeta izgradnje, a danski partner je, obzirom na značajno iskustvo u ovoj oblasti, nosilac znanja i tehnologije.

U hidroenergiji potpisani ugovor se odnosi na izgradnju malih hidroelektrana. Finansijsku konstrukciju ugovora osigurava European Wind Farms A/S, a bh. kompanija je zadužena za tehničku realizaciju.

Ovaj ugovor partnerima otvara mogućnost budućeg poslovanja na tradicionalnim tržištima Energoinvesta, tj. zemljama Magreba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.