Energoinvest i Gazprom potpisali isporuku gasa za BiH do jula 2016.

Klix.ba
16.12.2015. u 14:53
0
8
Energoinvest i Gazprom potpisali isporuku gasa za BiH do jula 2016.
0
Energoinvest i Gazprom potpisali isporuku gasa za BiH do jula 2016. Foto: Anadolija
Delegacija Energoinvesta danas je Sankt Petersburgu (Rusija) dogovorila i potpisala produženje ugovora sa Gazpromom o isporuci gasa za period 1. januar – 30. juni 2016. godine za Bosnu i Hercegovinu.
Energoinvest ima potpisan ugovor sa ruskim isporučiocem gasa Gazprom Export LLC o snabdijevanju BiH prirodnim gasom i taj ugovor je na snazi. Ugovor sa Gazpromom se produžava aneksima na godišnjem nivou, međutim zbog neredovnog plaćanja obaveza bh. strane, te ratnog duga i ostalih uslova iz ugovora, ruski partner je pristao na produženje ugovora za šest mjeseci pod istim uslovima kao u i 2015. godini. Ispunjavanje obaveza u prvih šest mjeseci 2016. uslovit će dalje produženje ugovora.

Podsjećamo da su pregovori o produženju ugovora započeli prije 15-tak dana, a Gazprom je insistirao na ispunjavanju svih uslova iz osnovnog ugovora i na obostrano zadovoljstvo nastavljena je dugogodišnja saradnja, te posebno veseli činjenica da će građani BiH/korisnici gasa imati uredno snadbijevanje ovim energentom.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: