biznis
0

Energoinvest dodijelio kolektivne povelje i plakete

FENA
Energoinvest d.d. Sarajevo povodom 55 godina rada dodIjelio je sedam kolektivnih povelja i 21 plaketu zaslužnima za afirmaciju ove kompanije širom svijeta.

Kolektivne povelje dobijaju Sindikat Energoinvesta, Interenergo Munchen, Energomex Meksiko, Elpco Libija, Univerzitet u Sarajevu, Akademija nauka i umjetnosti BiH i Petrolinvest Sarajevo.

U okviru obilježavanja ove godišnjice danas je održana tematska konferencija na kojoj su dominirale teme – Energoinvest između izazova vizije i misije u zemlji tranzicije, energetski razvoj jugoistočne Evrope, te energija i životna sredina, a na svečanoj akademiji Energoinvest će uručiti povelje i plakete.

Energoinvest je danas multidisciplinarna inženjering kompanija koja upošljava 900 radnika s vizijom da postane lider u bh. ekonomiji u njenom izvoznim karakteru, te da se kao lider nametne na tržištu jugoistočne Evrope. O poslovnom ugledu govori i činjenica da Energoinvest u inostranstvu ima ugovorenih poslova u vrijednosti 300 miliona KM.

Generalni direktor kompanije Džemail Vlahovljak najavio je mogućnost prvatizacije 67 posto državnog kapitala u Energoinvestu do kraja godine, te uvjerenje da će ovaj proces proteći transparentno i da će Energoinvest kupiti njegovi radnici.