Uskoro ljepši izgled
195

Promo / Elvedin Mahmutović: Udarnički se radi na Sarajevo Toweru

Građevinski radovi na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower napreduju planiranom dinamikom.

Generalni izvođač Ans Drive postigao je učinak na izradi AB konstrukcije od 4 etaže mjesečno, što predstavlja cca 8000 m2 stambenog prostora na mjesečnom nivou. Trenutno se izvode radovi na nivou 17 i 18 etaže, čime je završeno već 2/3 konstrukcije objekta.

Zidarski radovi stambenog dijela izvode se u punom kapacitetu i već za par sedmica Sarajevo Tower će dobiti puno ljepši izgled i pogled sa ulica Sarajeva.

S obzirom da su se stvorili preduvjeti za pripremne radove na fasadi, objavljen je tender za fasaderske radove, a radi se o ugovaranju završnih radova u količini od cca 20 hiljada m2 termo-fasade.

"Ovo je prilika, ali i izazov za domaće kompanije koje mogu zadovoljiti visoke standarde kvalitete gradnje, da kroz ugovore u ovom velikom građevinskom poduhvatu povećaju svoj privredni potencijal i osiguraju posao uz zapošljavanje domaće radne snage, što je jedan od primarnih ciljeva projekta Sarajevo Tower", ističe Elvedin Mahmutović, generalni direktor Smart Investa, kompanije koja je suinvestitor projekta.

Detaljnije o tenderu možete pročitati ovdje.