{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Promo
/
eKonsultacije za uticaj građana na IPA II

Sponzorirani članak
9.6.2017. u 14:47
3
eKonsultacije za uticaj građana na IPA II
3
eKonsultacije za uticaj građana na IPA II
Saradnja institucija vlasti sa građanima predstavlja jednu od temeljnih vrijednosti demokratskih društava.
Budući da je Direkcija za evropske integracije koordinator procesa evropskih integracija u BiH, te da, između ostalog koordinira i finansijsku pomoć Evropske unije, prepoznata je važnost učešća građana u procesu programiranja i provedbe akcija finansiranih putem IPA II instrumenta.

Direkcija za evropske integracije je uložila znatne napore kako bi unaprijedila sistem koordinacije, transparentnosti, saradnje i otvorenosti prema građanima. Rezultat tih napora je web platforma "eKonsultacije u procesu programiranja i implementiranja IPA II", odnosno eKonsultacije.

Ova platforma omogućava potpuno i pravovremeno informisanje građana putem interneta o procesima planiranja, programiranja i provedbe IPA II akcija, te osigurava pouzdan komunikacijski kanal za njihovo učešće. Ideje, sugestije i dodatne informacije prikupljene na ovaj način biće korištene za unapređenje procesa planiranja, programiranja i provedbe IPA II akcija, koje su u nadležnosti Direkcije za evropske integracije.

Pozivamo Vas da iskoristite eKonsultacije, te konstruktivnim prijedlozima i razmjenom mišljenja unaprijedite procese u vezi sa korištenjem IPA II sredstava u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: