{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
eKonsultacije za uticaj građana na IPA II

9.6.2017. u 14:47
3
eKonsultacije za uticaj građana na IPA II
3
eKonsultacije za uticaj građana na IPA II
Saradnja institucija vlasti sa građanima predstavlja jednu od temeljnih vrijednosti demokratskih društava.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Budući da je Direkcija za evropske integracije koordinator procesa evropskih integracija u BiH, te da, između ostalog koordinira i finansijsku pomoć Evropske unije, prepoznata je važnost učešća građana u procesu programiranja i provedbe akcija finansiranih putem IPA II instrumenta.

Direkcija za evropske integracije je uložila znatne napore kako bi unaprijedila sistem koordinacije, transparentnosti, saradnje i otvorenosti prema građanima. Rezultat tih napora je web platforma "eKonsultacije u procesu programiranja i implementiranja IPA II", odnosno eKonsultacije.

Ova platforma omogućava potpuno i pravovremeno informisanje građana putem interneta o procesima planiranja, programiranja i provedbe IPA II akcija, te osigurava pouzdan komunikacijski kanal za njihovo učešće. Ideje, sugestije i dodatne informacije prikupljene na ovaj način biće korištene za unapređenje procesa planiranja, programiranja i provedbe IPA II akcija, koje su u nadležnosti Direkcije za evropske integracije.

Pozivamo Vas da iskoristite eKonsultacije, te konstruktivnim prijedlozima i razmjenom mišljenja unaprijedite procese u vezi sa korištenjem IPA II sredstava u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: