biznis
0

Ekonomska saradnja s Pakistanom

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar energije, industrije i rudarstva Vahid Hećo sa saradnicima, razgovarali su danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s izaslanstvom pakistanske Fabrike namjenske industrije (POF), predvođenim predsjednikom Upravnog odbora generalom Syedom Sabahatom Huseinom.

Branković i Hećo upoznali su goste iz Pakistana s našim gospodarskim potencijalima, te s razvojnim planovima Federalne vlade. Pri tome su, uz ostalo, istakli projekte u oblasti energetike, prije svega planove za gradnju osam elektroenergetskih objekata.

Realizacija ovih projekata značit će puno ne samo za elektroenergetski sektor, već će dati impuls razvitku i drugim gospodarskim granama.

Prema riječima generala Huseina, ovaj petodnevni posjet pakistanskog izaslanstva Bosni i Hercegovini predstavlja prvi u nizu sljedećih koraka na jačanju ekonomske suradnje dviju zemalja. Kako je rečeno tokom susreta, kojem su prisustvovali rukovodilac Odjela za ekonomsku diplomatiju pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH Murat Muhamed Ramadanović i pakistanski veleposlanik u našoj zemlji Saleem Jauhar, u posjet Bosni i Hercegovini doći će i predstavnici drugih grana pakistanskog gospodarstva.