{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eki Sarajevo osvojio srebrnu nagradu

F
14.9.2009. u 20:38
0
4
Eki Sarajevo osvojio srebrnu nagradu
0
Eki Sarajevo osvojio srebrnu nagradu
Mikrokreditna fondacija EKI Sarajevo osvojila je srebrnu nagradu za izvrsnost u očuvanju integriteta informacija.
Information Integrity Coalition (IIC) Naperville, IL USA, neprofitna organizacija, koja promiče svijest i razumijevanje značaja integriteta informacija objavila je imena finalista ovogodišnjeg Programa izvrsnosti u očuvanju integriteta informacija (Excellence in Information Integrity (EII) Awards Program).

EII Awards Program prepoznaje organizacije koje su napravile izuzetan napredak kako bi obezbijedile tačne, dosljedne i pouzdane informacije svojim klijentima, dobavljačima i partnerima.

2009 Awards Program prepoznaje organizacije koje su napravile dokaziv napredak kroz jedan projekt ili šire organizacijsko zalaganje ka očuvanju integriteta informacija.

U kategoriji neprofitnih organizacija srebrna nagrada je ove godine dodijeljena Mikrokreditnoj fondaciji EKI Sarajevo za izvrsnost u očuvanju integriteta informacija.

„Informacije i informacijski sistemi od ključnog su značaja za poslovanje Mikrokreditne fondacije EKI Sarajevo. Njihova zaštita jednako je važna kao i zaštita drugih bitnih resursa organizacije. Sigurnost informacijskih sistema zasnovana je na zaštiti dostupnosti, povjerljivosti i integriteta.

Informacijskom sigurnošću štite se informacije od velikog broja prijetnji kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, minimizirali gubici u poslovanju, maksimizirao povrat uloženog i povećale poslovne mogućnosti.

Povećana ovisnost o informacijskim tehnologijama znači i veći negativan uticaj na poslovanje ukoliko stvari krenu u pogrešnom smijeru. S obzirom na značaj informacija i informacijskih sistema u svakodnevnom poslovanju MKF EKI kontinuirano ulaže napore u razvoju novih i poboljšanju postojećih sistema informacijske sigurnosti“, kaže Sadina Bina, generalni direktor EKI-ja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: