{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipćani zainteresirani za “Krivaju”

F
17.5.2007. u 15:26
0
0
Egipćani zainteresirani za “Krivaju”
0
Egipćani zainteresirani za “Krivaju”
Ekonomski odnosi Egipta i BiH daleko su ispod razine iznimno dobrih prijateljskih odnosa, konstatirano je tokom današnjeg razgovora premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića i ambasadora Arapske Republike Egipat u BiH Ahmeda El Sayeda Khattaba.
Egipat predstavlja tržište od 70.000.000 potencijalnih potrošača, te kapiju cjelokupnog afričkog tržišta za naše proizvode. BiH, također, očekuje veće angažiranje egipatskih investitora.

Stoga je ekonomska saradnja bila i okosnicom razgovora, pri čemu je ukazano na obostrani interes za njezino unapređenje.U tom kontekstu, egipatski ambasador je izvijestio premijera Brankovića o pripremi prvog susreta predstavnika dviju zemalja posvećenom isključivo unapređenju ekonomske suradnje.

Premijer je prihvatio poziv za sudjelovanje u radu tog skupa.

Nakon što ga je federalni premijer upoznao o nekim od privatizacijskih planova, ambasador je izrazio zainteresiranost egipatskih biznismena za privatizaciju zavidovićke “Krivaje”.

On je, također, najavio aktivniju suradnju dviju zemalja u oblasti turizma, pri čemu je turističke potencijale BiH uporedio s onima koje imaju Švicarska i Austrija, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: