{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipatski biznismeni žele ulagati u BiH

S
4.8.2009. u 11:01
0
8
Egipatski biznismeni žele ulagati u BiH
0
Egipatski biznismeni žele ulagati u BiH
Bosna i Hercegovina i Arapska Republika Egipat imaju i mogućnosti i interes za jačanjem ekonomskih veza, ocijenili su danas premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i egipatski veleposlanik u BiH Ahmed El Sayed Khattab.
Egipatska strana je, između ostalog, zainteresirana za ulaganja u drvoprerađivačku industriju, a premijer Mujezinović je predložio formu zajedničkog ulaganja kroz rekonstrukciju neke od tvornica u FBiH. Time bi se doprinijelo kako novom zapošljavanju domaće radne snage, tako i ukupnom snaženju naše ekonomije. Vlada FBiH će, prema riječima premijera, učiniti sve kako bi egipatskim biznismenima omogućila što jednostaviju i bržu realizaciju investicija.

Kako je istaknuto, prepreku jačoj ekonomskoj suradnji predstavlja komplicirano dobijanje bosanskohercegovačkih viza za egipatske građane, što usporava i otežava i dolazak tamošnjih biznismena u našu zemlju.

Pojednostavljenje dobijanja bh. viza sigurno bi utjecalo i na dolazak egipatskih turista u našu zemlju. Tada se ne bi događalo da se, kako je kazao Khattab, čarter letovi kojima turisti iz BiH putuju u Egipat vraćaju prazni.

Egipatski biznismeni zainteresirani su, rečeno je danas, i za ulaganja u mliječnoprerađivačku industriju u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: