{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipatski ambasador posjetio Šipad Komerc

F
19.3.2008. u 13:10
0
0
Egipatski ambasador posjetio Šipad Komerc
0
Egipatski ambasador posjetio Šipad Komerc
Egipatski ambasador u Bosni i Hercegovini Ahmed El-Sayed Khattab zajedno s delegacijom predstavnika egipatskih kompanija posjetio je danas Šipad Komerc d.d. Sarajevo, gdje se sastao s menadžmentom kompanije predvođenim generalnim direktorom Hamzom Kazazićem.
Tokom susreta upriličena je prezentacija Šipad Komerca, njegovih proizvoda te poslova Šipad Komerca u Sudanu, Iranu, Libiji i Dubaiju, saopćeno je iz Šipad Komerca.

Ambasador Khattab je izrazio želju da privrednici iz Egipta krenu u konkretne razgovore o osnivanju joint-venture kompanije sa Šipad Komercom, sa sjedištem u Sarajevu.

Kako je naglasio ambasador Khattab, posebni interes Egipta jeste u izvozu rezane drvne građe, gotovog namještaja te poslova vezanim za gradnju montažnih objekata.

Egipat je veoma zainteresiran za BiH zbog činjenice da su svojim ulaskom u Evropsku uniju Rumunija i Bugarska izgubile konkurentne pozicije na tržištima Bliskog istoka i Egipta kada je u pitanju izvoz drvne građe.

U 2006. Egipat je iz BiH uvezao 16,7 miliona dolara proizvoda od drveta. Prošle, 2007. godine, Egipat je iz BiH uvezao 33 miliona dolara vrijednosti proizvoda od drveta.

Kako je naglasio ambasador Khattab, u ovim poslovima egipatske kompanije vide Šipad Komerc kao strateškog partnera u ovim poslovima.

Direktor Kazazić je prezentirao stanje i mogućnosti izvoza iz proizvodnih pogona bh. kompanija, kada su u pitanju proizvodi od drveta, naglašavajući da se ovakvi poslovi mogu realizirati samo u zajedničkim aranžmanima s kompanijama dobavljačima Šipad Komerca d.d. Sarajevo, čiji broj trenutno prelazi brojku od pedeset kompanija za rezanje i proizvodnju građe, te proizvodnju namještaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: