Budi ekstra student
0

EFSA i Sberbank BH uz CEO konferenciju: Mladi imaju perspektivu u BiH

Klix.ba
Sberbank BH je suorganizator CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities) konferencije koju organizuje Ekonomski fakultet u Sarajevu. Cilj konferencije je ohrabrivanja mladih na inovativno i preduzetničko razmišljanje.

CEO High School konferencija će biti održana u subotu 21. aprila u sarajevskom Domu mladih sa namjerom pozitivnog utjecaja na srednjoškolce.

Posljednjih pet godina na CEO konferencijama uspješni bh. građani govore o svojim izazovima i načinima kako ostvariti profesionalnu karijeru u zemlji. Sberbank BH vjeruje da Bosna i Hercegovina pruža zanimljive mogućnosti potencijalnim preduzetnicima, te stoga i podržava projekte koji motiviraju ljude da svoju šansu traže na bh. tržištu.

"Bez obzira što se ponekad čini da trčimo u mjestu, ipak stižemo daleko. I svako od nas može biti ekstra uz odgovarajuću motivaciju", kaže direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH Vedran Peršić te dodaje da "Sberbank može biti vjetar u leđa svima koji imaju perspektivne projekte".

"Posebno smo ponosni na uspješan partnerski odnos sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, vodećom obrazovnom institucijom u zemlji. Zajedno pokušavamo mladima približiti prilike koje postoje u Bosni i Hercegovini. Prilike za sve one koji su spremni uložiti u svoje znanje i vrijedno raditi na realizaciji snova", naglašava Peršić.

Slogan ovogodišnje konferencije je "The Next Generation" (generacija budućnosti). Od 2013. godine kada je projekt započet, govornike je čulo preko 50.000 učesnika u cijeloj regiji. Tokom 2017. godine konferencija je okupila preko 3.500 mladih ljudi, 150 organizacija, 9 fakulteta i 300 članova organizacijskog tima.