{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EBRD u BiH ulaže 250 miliona eura

S
24.6.2009. u 11:26
0
5
EBRD u BiH ulaže 250 miliona eura
0
EBRD u BiH ulaže 250 miliona eura
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira da u ovoj godini uloži oko 250 miliona eura u BiH, od čega će 100 miliona eura biti uloženo u finansijski sektor - saopšteno je iz ove institucije.
Planirana EBRD-ova ulaganja dio su zajedničkog Akcionog plana EBRD-a, Svjetske banke i Evropske investicione banke, kojim je planirano ulaganje od 24,5 milijardi eura, kao podrška bankarskom sektoru u regionu i kreditiranju privrede.

Iz EBRD-a podsjećaju da su se banke "majke" šest najvećih stranih banaka koje posluju u BiH obavezale da će nastaviti svoje aktivnosti u sklopu međunarodnih napora za stabilizaciju BiH, njenog bankarskog sektora i jačanje povjerenja u privredu.

Riječ je o bankama Raiffesen, Hypo Alpe Adria, Intesa San Paolo, NLB, UniCredit i Volksbanci koje su se obavezale da će održavati ukupan nivo plasiranih sredstava u BiH i da će osigurati adekvatnu kapitalizaciju svojih supsidijarija u kontekstu novog programa Međunarodnog monetarnog fonda nedavno dogovorenog na nivou eksperata.

Ovo opredjeljenje banaka pomoći će bankarskom sistemu BiH da izdrži sadašnju krizu, ojača povjerenje investitora i vrati privredu na put održivog rasta - navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: