{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EBRD prodala globalne obveznice vrijedne milijardu dolara

F
28.8.2010. u 15:18
0
0
EBRD prodala globalne obveznice vrijedne milijardu dolara
0
EBRD prodala globalne obveznice vrijedne milijardu dolara
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopćila je da je prodala petogodišnje globalne obveznice, vrijedne milijardu dolara.
Glavni menadžeri ove ponude bile su vodeće međunarodne banke HSBC, "JP Morgan" i "Morgan Stenli", objavljeno je na sajtu EBRD.

Zvaničnica EBRD Izabela Loren je ukazala da veliki odziv na ovu emisiju podvlači jaku zainteresovanost investitora i velike mogućnosti likvidnosti za visokokvalitetne vrijednosne papire.

Najveću tražnju obveznica EBRD iskazali su investitori iz Azije koji su učestvovali sa 60,8 posto u ukupnoj tražnji. Investitori iz Sjeverne i Južne Amerike su kupili 19,7 posto ponuđenih obveznica, sa Bliskog istoka i Afrike 12,9 posto, dok je 6,6 posto obligacija prodato investitorima iz Evrope. Oko 77 procenata obveznica kupile su centralne banke i zvanične državne institucije.

EBRD, s najvišim kreditnim rejtinzima Aaa/AAA/AAA, je od planiranog programa pozajmljivanja za ovu godinu od šest milijardi eura, dosad pribavila pet milijardi eura, uključujući obligacije, nominovane u nacionalnim valutama zemalja regiona u kojem posluje.

Ova međunarodna finansijska institucija, sa sjedištem u Londonu, osnovana je radi razvoja tržišne ekonomije zemalja u tranziciji i posluje u 29 zemalja centralne i istočne Evrope, Zajednice Nezavisnih Država i centralne Azije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: