{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva miliona eura za konsultantske usluge malim i srednjim preduzećima u BiH

F
8.5.2015. u 14:20
30
33
Dva miliona eura za konsultantske usluge malim i srednjim preduzećima u BiH
30
Dva miliona eura za konsultantske usluge malim i srednjim preduzećima u BiH
Foto: AFP
Konferencija kojom je ozvaničen početak realizacije dvogodišnjeg programa koji finansira Evropska unija "Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH" otvorena je danas u Sarajevu.
Ukupna vrijednost programa je 2,65 miliona eura, od čega je EU osigurala dva miliona eura iz sredstava IPA 2013.

Šef Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu Ian Brown pojasnio je da će osiguranim sredstvima bh. malim i srednjim preduzećima biti pružene konsultantske usluge da bi ih približili najboljim praksama EU.

Rekao je da mala i srednja preduzeća predstavljaju okosnicu rastuće ekonomije te da ona pokreću rast i inovacije zbog čega EBRD podržava njihov razvoj u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark istakao je da vjeruje da je budućnost BiH u povećanju broja malih i srednjih preduzeća koja će osigurati više radnih mjesta te biti u stanju da odgovore na inostranu potražnju i povećaju konkurentnost zemlje.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kazao je da je ovo jedan u nizu stotina projekata podrške koju nam pružaju EU i EBRD, a bez kojih gotovo ništa ne bilo isto.

Ovaj dvogodišnji projekt provodi EBRD putem svoga programa podrške malim preduzećima, kao nastavak ranijih aktivnosti na povećanju konkurentnosti MSP u BiH, kako na domaćem, tako i na regionalnom i međunarodnom tržištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: