Vrankić razgovarao s Mirelom
0

Dugotrajne procedure usporavaju pomoć EU

FENA
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Dragan Vrankić, kao državni koordinator za Instrument pretpristupne pomoći (IPA), sastao se danas s direktorom u Općoj upravi za proširenje Europske komisije Pierrom Mirelom, u svezi s implementacijom pomoći EU u Bosni i Hercegovini.

U Mirelovoj pratnji bili su voditeljica Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Općoj upravi za proširenje Paola Pampaloni i voditelj Delegacije Europske komisije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Dimitris Kourkoulas. Sastanku je nazočila i direktorica Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine Nevenka Savić.

Govoreći o implementaciji programa CARDS, naglašeno je da dugotrajne procedure u Bosni i Hercegovini potrebne za zaključivanje međunarodnih sporazuma usporavaju implementaciju pomoći EU.

Razgovarano je i o uspostavi Decentraliziranog sustava implementacije (DIS) u Bosni i Hercegovini, koji je potreban da Bosna i Hercegovina preuzme od Delegacije Europske komisije i samu provedbu projekata.

Predstavnici Europske komisije istaknuli su zadovoljstvo procesom programiranja IPA 2010, s obzirom na to da su pripremljeni projekti dostavljeni pravodobno te da su sukladni zahtjevima Europske komisije, saopćeno je iz Ministarstva trezora BiH.