|

Dugotrajne procedure usporavaju pomoć EU

Dugotrajne procedure usporavaju pomoć EU
0
F
FENA
17.11.2009. u 12:09
0
komentara
0

dijeljenja
Dugotrajne procedure usporavaju pomoć EU
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Dragan Vrankić, kao državni koordinator za Instrument pretpristupne pomoći (IPA), sastao se danas s direktorom u Općoj upravi za proširenje Europske komisije Pierrom Mirelom, u svezi s implementacijom pomoći EU u Bosni i Hercegovini.
U Mirelovoj pratnji bili su voditeljica Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Općoj upravi za proširenje Paola Pampaloni i voditelj Delegacije Europske komisije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Dimitris Kourkoulas. Sastanku je nazočila i direktorica Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine Nevenka Savić.

Govoreći o implementaciji programa CARDS, naglašeno je da dugotrajne procedure u Bosni i Hercegovini potrebne za zaključivanje međunarodnih sporazuma usporavaju implementaciju pomoći EU.

Razgovarano je i o uspostavi Decentraliziranog sustava implementacije (DIS) u Bosni i Hercegovini, koji je potreban da Bosna i Hercegovina preuzme od Delegacije Europske komisije i samu provedbu projekata.

Predstavnici Europske komisije istaknuli su zadovoljstvo procesom programiranja IPA 2010, s obzirom na to da su pripremljeni projekti dostavljeni pravodobno te da su sukladni zahtjevima Europske komisije, saopćeno je iz Ministarstva trezora BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.