{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drvna industrija u krizi

F
10.3.2009. u 19:09
0
0
Drvna industrija u krizi
0
Drvna industrija u krizi
Tvornica namještaja "Konjuh" Živinice pretprošle godine je ostvarila prodaju od 30 miliona KM, ali krajem 2008. potražnja za namještajem je opala.
Razlog je ekonomska kriza, smatraju u ovoj tvornici. Kako kažu, posebno se osjeti na tržištu Srbije, Hrvatske, Crne Gore, ali i na domaćem bh. tržištu, gdje je inače lider u prodaji stolova i stolica.

Pad prodaje u zemljama bivše Jugoslavije tvornica namještaja "Konjuh" Živinice djelimično je nadomjestila izlaskom na tržište Češke i Njemačke. Procijenili su da smanjenje cijena ne bi doprinijelo povećanju prodaje. Naveli su primjer da ukoliko građani za komad namještaja ne mogu izdvojiti 100 KM, teško da mogu i 90.

Tvornica namještaja "Konjuh" Živinice dosta je prisutna na sajmovima u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Splitu, Budvi, a ove godine namjerava organizovati takozvani "kućni sajam".

U krugu tvornice bi prezentirali programe od masiva bukve, hrasta i druge u prirodnim varijantama, s parolom "priroda u vašem domu". Sajam bi bio otvoren desetak dana. Ideja je da pozovu odabrane kupce i pokažu da tvornica namještaja "Konjuh" ima kvalitetne stolove i stolice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: