biznis
85

Drugi Coffee Fest Sarajevo 24. i 25. marta u My Faceu

Klix.ba
Poslije Londona, Rima, Trsta, Zagreba,Beograda i brojnih drugih svjetskih metropola i Sarajevo je prošle godine dobilo svoj Festival kafe, čaja i toplih napitaka pod nazivom Coffee Fest Sarajevo. Jedinstven događaj u regionu,kako su nam rekli ispred organizacije Udruženja "Professional",ove godine, 24. i 25. Marta, desit će se drugi Coffee Fest Sarajevo.

Ove godine Coffee Fest se održava u My Face-u na Vilsonovom šetalištu, gdje će se obožavateljima kafe i toplih napitaka predstaviti 15 izlagača. Posjetioci će imati priliku da upoznaju nove trendove i načine pripreme kafe i čaja, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka.

Ove godine, akcenat je na espreso kafi, a posjetioci će uživati u savršenim aromama, nevjerovatnim Latte art nacrtima i figurama od kreme koje će za njih praviti najbolji baristi. Prvi dan je planirano druženje sa ugostiteljima i kompanijama, a neki od izlagača su spremili i radionice koje će prezentovati vrhunski baristi.

Kao i prošle godine,drugi dan festivala je rezervisan za takmičenje u Latte art-u,ove godine pod nazivom Sarajevo Latte Art Challenge.