Poslovno druženje
57

Drugi B2B susreti poduzetnica BiH i regiona o inovacijama, rastu i umrežavanju

A. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Drugi sarajevski B2B susreti poduzetnica BiH i regiona bit će održani u hotelu Tarčin Forest Resort nadomak Sarajeva od 20. do 22. februara.

Poslovno umrežavanje ili networking je sistemski izgrađivanje mreže poslovnih kontakata. To je jeftin i veoma efikasan marketinški alat koji pomaže da se poveže s ljudima koji mogu biti, na mnogo načina korisni u poslovanju privrednog društva ili pojedinca. Poslovno umrežavanje, iz perspektive privrednog društva ili pojedinca je način da oni prošire svoja znanja, nauče nešto iz tuđeg iskustva, steknu nove klijente i promovišu svoje biznise. Umrežavanje stvara nove poslovne prilike. Na mjestima gdje se okupljaju poslovni ljudi dogovaraju se poslovi i partnerstva i razvijaju nove poslovne ideje. Na osnovu te ideje i dokazanih činjenica o neprocjenjivim benefitima posjedovanja vlastite poslovne mreže, kreiran je i događaj koji najavljuju.

Od 20. do 22. februara 2020. godine, u ambijentu novoizgrađenog Tarčin Forest Resort & Spa MGallery by Sofitel – luksuznog hotela, održat će se drugi po redu regionalni B2B susreti poduzetnica i poslovnih žena. Organizator ovog događaja je nevladina organizacija iz Sarajeva ”Poduzetnice IN” koja okuplja poduzetnice, poslovne i proaktivne žene – sa ciljem promovisanja poduzetništva, demokratije i kulture, kao temeljnih vrijednosti jednog društva.

Organizatori su za susrete u Tarčinu pripremili veoma bogat program i sve učesnice koje stižu iz osam zemalja regiona, očekuje mnogo posla, ali i mnogo druženja i zabave.

"Agenda je veoma zgusnuta. Po nekoliko dešavanja će biti istovremeno, tako da nema mogućnosti da nekome bude dosadno. Sam ambijet hotela kojeg smo odabrali za ove susrete je veoma poseban i inspirativan. Nismo željele centar grada, htjele smo da imamo ovaj poseban ambijent u kojem možemo dobiti prostor za sve što želimo i upravo smo to i dobili", izjavila je Adisa Tufo, voditeljica organizacijskog tima ovih susreta.

"Susreti su izazvali veoma veliko interesovanje širom BiH i regiona i mi već sad znamo da će biti odlični. Prijavljen je veliki broj učesnica, a one same biraju na kojim aktivnostima žele učestvovati", dodala je Tufo.

Za sve goste hotela prvo veče bit će upriličena večera dobrodošlice i sve gošće koje borave u hotelu će imati priliku uživati u bogatoj gastro ponudi, a sponzor večere je prijatelj projekta Central osiguranje.

Konferencijski dan, petak 21. februar će početi ranim jutrom, malom zabavom na bazenu, a već od devet počinje dolazak učesnica koje ne borave u hotelu, otvaranje Poduzetničkog sajma i konferencija za medije; a od deset sati poslovna konferencija na temu: Poduzetništvo žena u BiH i regionu – mogućnosti za inovacije, razvoj, rast i umrežavanje. Na konferenciji će govoriti predstavnice svih zemalja regiona, a sam događaj će otvoriti Mirsad Jašarspahić, u ime Privredne komore FBiH.

Među prvim predavačima će biti i Aida Obuća, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona, prva i jedina žena na toj funkciji u BiH.

Neće sve biti ozbiljno i strogo poslovno, a za to će se pobrinuti specijalna gošća iz Hrvatske, sopranistica i operna diva svjetskog glasa Antonia Mirat, koja je nedavno učestvovala na londonskom X-Factoru i svojom izvedbom oduševila publiku. Sarajevo će je sada prvi put čuti.

B2B sastanci će početi u 11:30 sati, a aplikacija za njih su otvorene na web stranici Konferencije.