SAB banka
0

Druga podjela iz stečajne mase u iznosu od po 1.500 KM

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zahvaljujući kontinuiranim naporima menadžmenta SAB banke d.o.o. Sarajevo u stečaju, sa stečajnim upravnikom Muhamedom Mahmutovićem na čelu, stekli su se uvjeti i za drugu podjelu iz stečajne mase u iznosu od po 1.500 KM za povjeritelje, odnosno preostali priznati iznos do 1.500 KM u cijelosti.

U saopćenju se ističe da je ovo rezultat aktivnosti Odbora povjerilaca kao i Stečajnog vijeća Općinskog suda Sarajevo, s postupajućim stečajnim sudijom Hakijom Zajmovićem, a značajan je doprinos i Agencije za bankarstvo FBiH.

Na zakazanom ročištu 18. juna u Općinskom sudu Sarajevo razmotrit će se eventualni prigovori na Nacrt za glavnu diobu - druga podjela koji je predložio stečajni upravnik, nakon čega bi počela isplata.

Ističe se da će se na osnovu rješenja s trećeg ispitnog ročišta održanog 18. maja također izvršiti isplata po 3.800 KM, odnosno cjelokupan iznos potraživanja do 3.800 KM, povjeriocima kojima su priznata potraživanja po osnovu naknadnih prijava. Isti povjerioci su uključeni u drugu podjelu i po 1.500 KM.

"Naglašavamo da će se nakon ove druge podjele u cijelosti isplatiti sve tzv. bivše male štediše (do 5.000 KM). Nakon druge podjele od ukupnog broja povjerilaca SAB banke bit će isplaćeno 48 posto povjerilaca, saopćio je uime Odbora povjerilaca SAB banke d.o.o. Sarajevo u stečaju, predsjednik Komisije za informiranje Izudin Filipović.