biznis
0

Druga konferencija ICT-a u Tuzli

FENA
U organizaciji Međunarodnog poslovnog foruma "Perspektive" u Tuzli će 7. i 8. maja biti održana Druga konferencija "ICT - infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja". U saopćenju za javnost navodi se da će ovogodišnja konferencija obuhvatiti tri trenutno najznačajnije globalne oblasti ICT-a - infrastrukturu, industriju i obrazovanje.

"Bit će riječi o tehnologijama 3G, digitalizaciji razvoja širokopojasnosti, klasterima, tehnološkim parkovima, elektronskoj vladi i upravi kao i o elektronskom poslovanju", istakao je predsjednik Programskog odbora prof.dr. Himzo Bajrić.

Glavni propratni sadržaj konferencije bit će sajamska prezentacija informatike, telekomunikacija, elektronike i multimedija "I.T.E.M. 2001" od 5 do 9. maja.

Organizatori i pokrovitelji su resorno državno i entitetska ministarstva, a očekuje se oko 150 učesnika iz BiH i susjednih zemalja.

U okviru te konferencije bit će obilježen i 17. maj - Svjetski dan telekomunikacija i inforamacionog društva, prezentacijom teme "Zaštita djece u cyber prostoru" koju je definirao ITU - Međunarodna unija telekomunikacija.