{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Droga Kolinska: U Argeti nema svinjskog mesa

S
13.8.2009. u 13:20
0
44
Droga Kolinska: U Argeti nema svinjskog mesa
0
Droga Kolinska: U Argeti nema svinjskog mesa
Povodom članka u turskim novinama “Sabah“ u kojem se tvrdi da pašteta Argeta slovenskog proizvođača Droga Kolinska sadrži svinjsko meso, iako se reklamira kao halal hrana, stiglo je reagovanje ove firme.
Kompanija Droga Kolinska je negirala tvrdnje Njemačkog instituta za hranu koji otkrio je da u pilećoj pašteti ima svinjskog mesa i kostiju.

"Niti u jednom Argeta okusu nema svinjskog mesa, niti dodataka svinjskog porijekla.

Meso koje se koristi u procesu proizvodnje Argeta mesnih okusa je isključivo meso peradi (kokošije i pureće), jetrica je kokošijeg porijekla, a riblji okusi se proizvode isključivo od ribljeg mesa tune i lososa", kaže se u saopćenju.

Dalje se navodi da razvijen stepen proizvodnje omogućava korištenje biljnog ulja, koje pomaže da se ostvari prepoznatljiva mazljivost.

"Ne koristimo tešku biljnu mast, niti svinjsku mast, koju koriste neki od konkurentskih kompanija.

Kao aditive, koristimo emulgatore koji, također, nisu svinjskog porijekla. Nikada nismo u našoj proizvodnji, koristili meso ili ostale sastojke svinjskog porijekla.

Ostali sastojci u paštetama su mlijeko i sojini proteini, prirodni začini i njihovi ekstrakti, kao i sol", stoji u reagovanju.

Argeta proizvodi daju se na analizu, između ostalih, i nezavisnom akreditovanom laboratoriju u Hanoveru. Ovaj se institut više od 50 godina bavi bakteriološkim i higijenskim laboratorijskim analizama, te je akreditiran i posjeduje certifikate njemačkog ureda za akreditiranje GAP, koji nadzire poštivanje strogih evropskih standarda DIN EN 45000, DIN EN ISO/IEC 17025 i ISO/IEC uputstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: