{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dopuštena koncentracija između Telekoma Slovenije i banjalučkog Aneksa

F
15.1.2008. u 15:33
0
0
Dopuštena koncentracija između Telekoma Slovenije i banjalučkog Aneksa
0
Dopuštena koncentracija između Telekoma Slovenije i banjalučkog Aneksa
Konkurencijsko vijeće ocijenilo je na 58. sjednici dopuštenom koncentraciju koja će nastati na tržištu pružanja internet usluga i usluga fiksne telefonije i pružanja usluga iz oblasti računarskih mreža u BiH između privrednih subjekata Aneks d.o.o. Banja Luka i Telekom Slovenije d.d. Ljubljana.
Naime, privredni subjekt Telekom Slovenije podnio je Konkurencijskom vijeću prijavu namjere koncentracije kojom namjerava postati većinski vlasnik privrednog subjekta Aneks d.o.o..

Konkurencijsko vijeće je, nakon izvršene analize, ocijenilo da se ovom koncentracijom neće značajno promijeniti tržišna učešća učesnika koncentracije, odnosno neće doći do stvaranja ili jačanja dominantnog položaja učesnika koncentracije.

Takođe, Konkurencijsko vijeće je odobrilo koncentraciju koja će nastati na tržištu industrijski proizvedenih cigareta u BiH između privrednih subjekata Imperial Tobacco Group, Ujedinjeno Kraljevstvo i Altadis S.A., Španija.

Kompanija Imperial Tobacco Group dostavila je Konkurencijskom vijeću prijavu namjere koncentracije kojom namjerava postati većinski vlasnik kompanije Altadis S.A..

Uticaj te koncentracije na tržište u BiH je preko privrednog subjekta Grosist Boss d.o.o. Sarajevo, subsidijarnog društva Imperial Tobacco Group.

Procjenjujući i analizirajući sve utvrđene podatke i činjenice u postupku donošenja rješenja Konkurencijsko vijeće je ocijenilo da se ovom koncentracijom neće promijeniti tržišno učešće učesnika koncentracije iz razloga što je samo privredni subjekt Imperial Tobacco Group prisutan na tržištu BiH i da predmetna koncentracije neće narušiti postojeću tržišnu konkurenciju na tržištu industrijski proizvedenih cigareta u BiH, saopćilo je Konkurencijsko vijeće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: