{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donesena odluka o otkupu pšenice za potrebe robnih rezervi

F
26.6.2008. u 18:39
0
0
Donesena odluka o otkupu pšenice za potrebe robnih rezervi
0
Donesena odluka o otkupu pšenice za potrebe robnih rezervi
Vlada RS-a donijela je večeras u Banjoj Luci u nastavku sjednice Odluku o otkupu merkantilne pšenice roda 2007./2008. godine, prema kojoj će Direkcija za robne rezerve tog bh. entiteta izvršiti otkup od 8.249 tona, po cijeni od 0,50 KM/kg, bez PDV-a.
Direkcija za robne rezerve izvršit će otkup tržišnih viškova merkantilne pšenice od individualnih poljoprivrednih proizvođača sa područja RS-a, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Vlada RS-a dala je i saglasnost na Godišnji program za zaštitu potrošača u za ovu godinu.

Programom se razrađuju aktivnosti i zadaci zaštite potrošača u područjima - ekonomske usluge od opšteg interesa, zdravstvene usluge, zdravstvena ispravnost i kvalitet hrane, bezbjednost proizvoda, obrazovanje, trgovina, finansijske usluge i bankarstvo, zaštita okoline, turizam i ugostiteljstvo i korištenje nekretnina.

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Ministarstvo trgovine i turizma i ostala ministarstva nadležna za pojedine oblasti zaštite potrošača.

Vlada RS-a večeras je donijela Odluku o prihvatanju Programa finansijskog restrukturisanja preduzeća "Jelšingrad" Fabrika alatnih mašina a.d. Banja Luka i namjeri konverzije potraživanja u akcije, kao i Rješenje o imenovanju Radne grupe za sagledavanje stanja u "Zavodu za distrofičare" a.d. Banja Luka.

Zadatak Radne grupe je da u narednih 30 dana sačini Informaciju o stanju u Zavodu za distrofičare, predloži rješenja za konačno definiranje statusa i prevazilaženje problema ovog preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: