{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogovoreno poravnjanje duga FBiH prema RS

S
7.9.2011. u 17:42
0
16
Dogovoreno poravnjanje duga FBiH prema RS
0
Dogovoreno poravnjanje duga FBiH prema RS
UIO BiH
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH donio je odluku o privremenom poravnanju duga Federacije BiH (FBiH) prema Republici Srpskoj u iznosu od 33,8 miliona KM, što obuhvata 2008, 2009, te prve polovine prošle i ove godine.
Predsjednik Upravnog odbora Dragan Vrankić rekao je novinarima nakon sjednice da će sredstva od raspodjele prihoda od PDV-a, o čemu je danas postignuta saglasnost, Srpskoj biti suceksivno isplaćena u roku od tri mjeseca.

Prema njegovim riječima, Upravni odbor je danas usaglasio da Republici Srpskoj pripada oko 19,2 miliona KM za period 2008,2009. i prvih šest mjeseci 2010, a u prvoj polovini 2011. oko 15,5 miliona KM.

Prema Vrankićevim rijačima, Jedinica za krajnju potrošnju UIO-a u roku od 60 dana će dodatno analizirati sve sporne stvari oko duga za drugu polovinu 2010. godine i pokušati otkloniti sve nesporazume.

Dug za taj period, prema Vrankićevoj procjeni, bi trebalo da iznosi 30 miliona KM.

"Već imamo predstavnika Ministarstva finansija BiH, a Jedinica će biti popunjena sa predstavnicima entitetskih ministarstava finansija u roku od sedam dana", pojasnio je on.

Vrankić je istakao da je danas napravljen odličan posao i značajan korak prema održanju kredibiliteta te institucije.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija koji je član Upravnog odbora UIO iz RS, nakon sjednice nije bio dostupan za predstavnike medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: