Uprave za indirektno oporezivanje
0

Dogovoreno poravnjanje duga FBiH prema RS

SRNA
UIO BiH
UIO BiH
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH donio je odluku o privremenom poravnanju duga Federacije BiH (FBiH) prema Republici Srpskoj u iznosu od 33,8 miliona KM, što obuhvata 2008, 2009, te prve polovine prošle i ove godine.

Predsjednik Upravnog odbora Dragan Vrankić rekao je novinarima nakon sjednice da će sredstva od raspodjele prihoda od PDV-a, o čemu je danas postignuta saglasnost, Srpskoj biti suceksivno isplaćena u roku od tri mjeseca.

Prema njegovim riječima, Upravni odbor je danas usaglasio da Republici Srpskoj pripada oko 19,2 miliona KM za period 2008,2009. i prvih šest mjeseci 2010, a u prvoj polovini 2011. oko 15,5 miliona KM.

Prema Vrankićevim rijačima, Jedinica za krajnju potrošnju UIO-a u roku od 60 dana će dodatno analizirati sve sporne stvari oko duga za drugu polovinu 2010. godine i pokušati otkloniti sve nesporazume.

Dug za taj period, prema Vrankićevoj procjeni, bi trebalo da iznosi 30 miliona KM.

"Već imamo predstavnika Ministarstva finansija BiH, a Jedinica će biti popunjena sa predstavnicima entitetskih ministarstava finansija u roku od sedam dana", pojasnio je on.

Vrankić je istakao da je danas napravljen odličan posao i značajan korak prema održanju kredibiliteta te institucije.
Ministar finansija RS Zoran Tegeltija koji je član Upravnog odbora UIO iz RS, nakon sjednice nije bio dostupan za predstavnike medija.