{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogovoreni novi koeficijenti, ali ne i poravnanje prihoda

F
10.5.2011. u 19:58
0
0
Dogovoreni novi koeficijenti, ali ne i poravnanje prihoda
0
Dogovoreni novi koeficijenti, ali ne i poravnanje prihoda
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UO UIO) donio je odluku o novim koeficijentima za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza i njena primjena će početi od 1. aprila.
Novi koeficijent prema Federaciji BiH iznosit će 63,98 posto, Republici Srpskoj će ići 32,47, a Brčko distrikt 3,55 posto.

Do danas su bili na snazi koeficijenti iz juna 2008.godine po kojima je Federacija BiH dobijala 64,39 posto, Republika Srpska 32,06 posto i Distrikt Brčko BiH 3,55 posto od prikupljenih prihoda.

Na sjednici Upravnog odbora UIO održanoj u Sarajevu nije postignut dogovor o poravnanju raspodjele prihoda od indirektnih poreza iz proteklih godina.

Portparol UIO Ratko Kovačević potvrdio je u izjavi novinarima nakon sjednice da je zaključeno da ovo pitanje ide na daljnje usaglašavanje radi postizanja konačnog dogovora.

Kovačević je najavio da će članovi Upravnog odbora, u svojstvu komisije za izbor novog direktora UIO danas otvoriti prijave pristigle za ovu funkciju i da će izvršiti vrednovanje koji kandidati ispunjavaju uvjete konkursa.

Pojasnio je da će kandidati biti obaviješteni o datumu intervjua, a nakon što budu bodovani, lista uspješnih bit će dostavljena Vijeću ministara BiH koje je nadležno za imenovanje direktora.

Nezvanično se saznaje da je najviše prijava stiglo od zaposlenih u UIO, među kojima je i v.d direktora Miro Džakula, te pomoćnici direktora Svjetlana Perković, Saudin Terzić, Dinko Ćorluka, Zdravko Cvjetinović i drugi.

Kovačević je potvrdio da izmjene Zakona o UIO BiH koje predlaže Republika Srpska, a prema kojima bi ova institucija trebalo da ima tri računa, nisu ni bile na dnevnom redu današnje sjednice UO UIO BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: