biznis
0

Dodik: RS ima stabilnu ekonomsku situaciju

FENA
Predsjednik Vlade RS-a i Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ocijenio je danas u Trebinju da RS ima stabilnu ekonomsku situaciju koju će dodatno osnažiti nove investicije.

Dodik je ponovio da je entitetska Vlada predvidjela 180 miliona KM za stimuliranje poljoprivrede, što bi trebalo da poveća proizvodnju i snizi cijene proizvoda na tržištu.

Najavio je da će entitetska Vlada sagledati opravnost najavljenog ponovnog rasta cijene hljeba u RS-u, te se, iako nema mehanizama da se mješa u određivanje cijene, suprostaviti onim poskupljenjima za koje nema realnog opravdanja.

U pauzi sesije o temi "Ekonomski razvoj RS i evropske integracije", koja se održava u okviru sjednice Glavnog odbora SNSD-a, Dodik je rekao da su mjere kojima treba pospješiti dalje ekonomsko jačanje RS-a osnovna tema ovog skupa, javili su mediji u RS-u.

Glavni odbora SNSD-a na sjednici u Trebinju razmatra teme "Ekonomski razvoj RS i evropske integracije", "Osnove političkog djelovanja SNSD-a do 2010. godine" i "Organizacione pretpostavke za novu ulogu SNSD-a kao vodeće političke snage u RS i BiH".