{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik razgovarao s delegacijom MMF-a

F
FENA
3.12.2007. u 14:17
0
0
Dodik razgovarao s delegacijom MMF-a
0
Dodik razgovarao s delegacijom MMF-a
Foto: Reuters
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH, koju je predvodio šef delegacije Dimitri Demakas, o rezultatima entitetske vlade, posebno u očuvanju nivoa javne potrošnje i pozitivnim efektima vođenja porezne politike.
Istaknuo je da je bruto domaći proizvod RS-a u toku godine rastao brže nego u BiH i da je učešće javne potrošnje u BDP-u, u RS-u zadržano na nivou od oko 37 posto, dok je prosječno učešće javne potrošnje u BiH više od 47 posto.

Također, Dodik je rekao da je RS uspješno završila poreznu reformu i donijela važne zakone za reguliranje direktnih poreza, što je omogućilo povoljniji poslovni ambijent.

Naglasio je da je Vlada RS-a uspjela da osigura novac za izmirenje obaveza prema budžetskim korisnicima iz prethodnih godina i da je prvi put u RS-u ostvaren budžetski suficit.

Predstavnici delegacije MMF-a su pozdravili rezultate koje je ostvarila Vlada RS-a, posebno u očuvanju nivoa javne potrošnje i donošenju važnih zakona koji regulišu direktne poreze, u čemu je ispred Federacije BiH, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: