biznis
0

Dodik posjetio rafineriju nafte u Bosanskom Brodu

FENA
Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da će Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu nakon uspješne privatizacije za kratko vrijeme postati oslanac privrednog razvoja RS-a i BiH.

Dodik je, nakon posjete ovom preduzeću, kazao da je optimist i da vjeruje da će agonija koja je bila zahvatila brodsku rafineriju na najbolji način biti prevaziđena, uz očekivanje da će ovih dana uslijediti rekonstrukcija njenih postrojenja čime će oživjeti privreda ne samo u Bosanskom Brodu već i RS-u i BiH.

Vlada RS-a je, kako je naveo, prilikom rješavanja problema koji su godinama pratili Rafineriju nafte uvijek na prvom mjestu imala zaposlene, a nakon rekonstrukcije nekih postrojenja uz sadašnjih 1.400 radnika posao će dobiti novih 800.

Podsjetio je i da su radnicima isplaćene neisplaćene plaće, a uskoro će biti riješena pitanja koja se tiču Fonda PIO RS-a.

Dodik je podsjetio da prodajom Naftne industrije i "Telekoma RS-a" RS ima milijardu i po maraka za razvoj, a obećao je i da će se založiti da Bosanski Brod za kratko vrijeme postane posavski ili savski Brod, jer to ima svoje opravdane razloge.