{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik pokreće inicijativu za formiranje regionalne energetske unije

F
20.8.2007. u 16:31
0
0
Dodik pokreće inicijativu za formiranje regionalne energetske unije
0
Dodik pokreće inicijativu za formiranje regionalne energetske unije
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će pokrenuti inicijativu prema Federaciji BiH i zemljama u okruženju kako bi se formirala energetska unija.
Taj projekat imao bi za cilj razvoj elektroprivreda regiona, a kako Dodik ističe, elektroprivrede Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, predstavljaju značajan potencijal i sa stanovišta dobrovoljnosti mogle bi da uđu u ovaj značajan projekat.

Dodik je ovo izjavio novinarima u pauzi konferencije o konceptu razvoja elektroenergetskog sektora RS-a koja se danas održava na Mrakovici.

Cilj konferencije je da se u saradnji sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, te naučnih institucija razmotre mogućnosti i koncepti budućeg ulaganja i razvoja elektrotoenergetskog sektora, za koji Dodik kaže da u RS-u postoji velika mogućnost iskorištavanja i razvoja.

On je istaknuo da je razgovarano o "sređivanju" stanja u ovoj oblasti, a već za 15. septembar najavio da će se ponovno razmotriti šta je potrebno učiniti kako bi se iskoristili svi kapaciteti koje RS ima u ovom sektoru.

Slične sastanke entitetski premijer najavio je i za oblast pooljoprivrede i šumarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: