|

Dodik očekuje i više od 400 miliona eura od prodaje "Telekoma"

Dodik očekuje i više od 400 miliona eura od prodaje "Telekoma"
0
F
FENA
4.8.2006. u 12:25
0
komentara
0

dijeljenja
Dodik očekuje i više od 400 miliona eura od prodaje "Telekoma"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas povodom zvaničnog objavljivanja javnog poziva za prodaju "Telekoma RS-a", da se od prodaje očekuje "značajan novac", da se neće prihvatiti ponude ispod 400 miliona eura, a da lično očekuje i veći iznos od prodaje.
"Očekujemo da to bude i više od 400 miliona eura, a ohrabreni smo situacijom oko prodaje srbijanskog - Mobi 63- i mislimo da će to dovesti do zančajnog interesa partnera, te da ćemo imati jednu uspješno provedu privatizaciju od njenog početka", kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On smatra da je dobro vrijeme za prodaju "Telekoma", a da su se prebrodile opstrukcije koje su, kako je naveo, stizale iz Sarajeva u vezi sa prodajom tog preduzeća.

"Očigledno je tu bila samo jedna želja da se uruši RS, njeni ekonomski i finansijski potencijali, a ne da se nešto radi zajedno", smatra Dodik.

Novac od prodaje "Telekoma", naglasio je, bit će upotrebljen da se sanira socijalni sektor, jedan dio bit će upućen u reformu Fonda PIO, a dio u izgradnju infrastrukture.

Precizirao je da će se pola iznosa uključiti direktno u stimulaciju novih zapošljavanja.

"Privatizaciju Telekoma treba iskoristiti i kao incijalnu kapislu za ogromne investicione radove u RS-u i mislim da je to moguće učiniti", kazao je entitetski premijer.

Direkcija RS-a za privatizaciju danas je zvanično objavila tender za prodaju 65 posto državnog kapitala u "Telekomu RS-a", a rok za podnošenje ponuda je do 4. oktobra.

Do 4. septembra svi zaintersirani mogu da podnesu zahtjev za kupovinu tenderske dokumetacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.