biznis
0

Dodijeljene stipendije za dva pripravnika Industrije deterdženta Dita Tuzla

Sarajevo-x.com
Njemačka fondacija “Wings of Hope” u kooperaciji sa Zavodom za zapošljavanje TK, u cilju razvijanja započetog projekta “Pomoć za samopomoć” u našoj zemlji, sklopila je Ugovor sa Industrijom deterdženata Dita Tuzla – putem kojeg su obezbjeđene dvije stipendije za dva Ditina zaposlenika za period od 6 mjeseci, u visini od 300 eura.

Radi se o Nadiji Hot i Safetu Mršiću, dva pripravnika koje je Dita zaposlila putem Projekta Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, koji je podrazumijevao zapošljavanje osoba bez roditeljskog staranja.

Ovim ugovorom Industrija deterdženata Dita Tuzla obavezala se da će za ova dva zaposlenika organizirati praktičnu doobuku u prostorijama kompanije, dok se Fondacija Krila Nade obavezala da će polaznicima osigurati šestomjesečnu stipendiju do datuma polaganja međuispita u visini od 50 Eura, što je polaznicima unaprijed isplaćeno.

“Mnogo mi znači ova stipendija, ali ne samo novac, već to što neko brine o mladima i njihovom usavršavanju. Pružena mi je odlična prilika i ja ću je zaista maksimalno iskoristiti tako što ću mnogo učiti i raditi. Želim da opravdam ukazano povjerenje menadžmenta Dite i predstavnika Fondacije Krila nade kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujem”, izjavila je pripravnica Nadija Hot.

Vladimir Jerić, koordinator projekta “Pomoć za samopomoć”, tokom potpisivanja Ugovora izrazio je zadovoljstvo Fondacije prilikom pružanja ovakvog vida stipendiranja i kvalitetnih prilika za usavršavanjem mladi ljudi u koordinaciji sa uspješnim kompanijama, kao što je Dita Tuzla, te naglasio kako od polaznika očekuje maksimalan angažman u učenju i radu.