Dom mladih
0

Dodijeljena priznanja Superbrands

FENA
Prva svečana dodjela priznanja Superbrands u BiH održana je sinoć u sarajevskom Domu mladih.

Prvi bh. Superbrandovi, tržišne marke koje se dobile uglednu međunarodnu titulu Superbrands, primili su priznanja za taj uspjeh.

Svečana dodjela priznanja zaokružuje prvi izbor bh. Superbrandova, koji je započeo okupljanjem stručnog vijeća u aprilu ove godine. Čak 800 domaćih i stranih brandova nalazilo se na listi finalista koja je pripremljena u saradnji s vodećim agencijama za istraživanje tržišta (GfK, Puls, Valicon). Za najbolje se glasalo na osnovu prepoznatljivosti, reputacije, kvaliteta, pouzdanosti i dugogodišnje dosljednosti.

Glasovima stručnog vijeća, koje čine vodeći marketinški, poslovni, akademski stručnjaci te predstavnici medija, 130 brandova je zaslužilo status Superbrands.

Predstavljeno je i prvo izdanje bh. Superbrands publikacije koja opisuje svojevrsne branding studije navedenih brandova.

Međunarodna organizacija Superbrands jedini je globalni i neovisni autoritet na području brandinga. Prisutna je u 82 države širom svijeta, čiji je glavni cilj identificirati vodeće brandove na svakom pojedinom tržištu te, na taj način, dodatno promovirati disciplinu brandinga, saopćeno je danas iz ove organizacije.