Investitor iz Bijeljine
77

Doboj dobiva novi trgovački centar u kojem će raditi 400 radnika

E. M.
Doboj (Foto: E. M./Klix.ba)
Doboj (Foto: E. M./Klix.ba)
Doboj će uskoro dobiti novi trgovački centar u kojem će raditi 400 radnika, a investitor iz Bijeljine planira uložiti 40 miliona KM.

Gradnja Koridora 5C kroz Bosnu i Hercegovinu pruža brojne poslovne prilike privrednicima, a investitor iz Bijeljine svoju priliku je vidio u Doboju koje će autoputem biti povezan sa cijelom BiH pa je odlučio napraviti najveći tržni centar u regiji gdje bi trebalo raditi 400 radnika.

Zamjenica direktora kompanije City Mall d.o.o. Bijeljina u izjavi za RTRS je kazala da u Doboju ne postoji sličan projekt te da je i zbog saobraćajnog čvorišta ovo odlična lokacija za gradnju objekta koji bi trebao biti završen do kraja septembra.

Veliki trgovački centar će se graditi na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata Trudbenik koja je u stečajnom postupku prodana za 12 miliona KM, a čime su isplaćena potraživanja 130 radnika.

Ovo je samo jedan od projekata koji su u proteklom periodu izgrađeni u Doboju koji je odlučno se okrenuo ka investicijama i novoj viziji čemu uveliko doprinosi i gradnja autoputa.