{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobavljači žele stabilnost Agrokora, Plenković najavio sastanke sa kreditorima

20.3.2017. u 16:13
4
62
Dobavljači žele stabilnost Agrokora, Plenković najavio sastanke sa kreditorima
4
Dobavljači žele stabilnost Agrokora, Plenković najavio sastanke sa kreditorima
Foto: EPA
U Zagrebu je danas održan sastanak predstavnika najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija te pradstavnika državne vlade, a kako bi raspravili stanje Agrokora – njihovog zajedničkog partnera.
U zgradi Kraša sastali su se visoki dužnosnici Vindije, Dukata, Francka, Podravke i spomenutog Kraša, a nakon susreta istaknuta je želja za stabilnošću spomenutih firmi, ali i Agrokora koji trenutno prolazi kroz težak period satkan u potrebi za brzim rješenjem enormnih dugova.

Kako javlja Index.hr, predstavnik Kraša je nakon današnjeg sastanka kazao da kompanije žele koordinirati aktivnosti i mišljenja vezana za aktuelnu situaciju.

"Našli smo se da se dogovorimo oko aktivnosti koje ćemo voditi s drugim dionicima, tu mislimo na ostale dobavljače, vladu i druge. U planu nam je stabilnost naših kompanija i stabilnost poslova koncerna Agrokor, našeg najvećeg kanala za distribuciju proizvoda", rečeno je iz Kraša.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je kazao da slijede razgovori na više strana, a u interesu privredne i financijske stabilnosti zemlje.

"Želimo da uz dijalog koji smo imali s nizom kreditora Agrokora, a danas će ili sutra ministrica privrede razgovarati s dobavljačima, razgovaramo i s međunarodnim kreditorima. Tražimo rješenje, želimo i priželjkujemo da ono nema nikakvog negativnog utjecaja na stabilnost hrvatskog privrednog i financijskog sistema", rekao je Plenković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Odobravate li ekspanziju stanogradnje u Sarajevu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: