{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Do urbanističke dozvole za manje od 60 dana

F
3.2.2009. u 13:42
0
0
Do urbanističke dozvole za manje od 60 dana
0
Do urbanističke dozvole za manje od 60 dana
Vršilac dužnosti direktora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Keith Simmons sutra će u Banjoj Luci prisustvovati potpisivanju protokola o prihvatanju koncepta pojednostavljivanja izdavanja dozvola u oblasti građenja uvođenjem elektronske razmjene dokumenata i upravljanja dokumentima (EDMWS), kojim se značajno skraćuje vrijeme potrebno za dobivanje urbanističkih dozvola.
Putem projekta Pojednostavljivanje aktivnosti izdavanja dozvola i režima inspekcije (SPIRA), USAID je, u saradnji s Gradskom upravom Banje Luke, finansirao nabavku sistema za elektronsko upravljanje i praćenje dokumenata.

Uspješnom primjenom tog sistema u Banjoj Luci bit će omogućen brži, efikasniji i transparentniji proces izdavanja dozvola u vezi s gradnjom.

Zahvaljujući novom sistemu, u kompletiranim zahtjevima bit će potrebno manje od 60 dana za izdavanje dozvole koju širom BiH treba čekati u prosjeku i duže od 270 dana.

Sva dokumenta se predaju na jednom mjestu, u šalter sali Gradske uprave, nakon čega se zahtjevi automatski i istovremeno prosljeđuju nadležnim institucijama uvezanim u sistem.

Banja Luka i Tuzla su pilot gradovi koji implementiraju ovaj novi elektronski sistem.

SPIRA je četverogodišnji projekt koji za cilj ima unapređenje u sferi izdavanja građevinskih i urbanističkih dozvola, procesa registriranja preduzeća i režima inspekcije putem reforme postojećeg zakonskog okvira i administrativne prakse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: