{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Do kraja sedmice plaće radnicima Brodske rafinerije

F
5.2.2008. u 14:05
0
0
Do kraja sedmice plaće radnicima Brodske rafinerije
0
Do kraja sedmice plaće radnicima Brodske rafinerije
Kupac Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu ruska kompanija „Njeftgazinkor“ će do kraja ove sedmice prebaciti novac za četiri neisplaćene plaće radnicima Rafinerije, a osigurat će i sredstva da bi počele pripreme za remont postrojenja u tom preduzeću u ovom mjesecu.
Ovo je danas saopćio ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske (RS) Rajko Ubiparip opravdavajući rusku kompaniju veoma velikim problemima s kojima se suočila nakon kupovine naftne industrije RS-a.

"Dosta je i objektivnih i subjektivnih problema koji su se javili u vezi s ovim pitanjem, koji dijelom leže na "Njeftgazinkoru", a dio na Vladi RS-a", rekao je Ubiparip, dodajući da je Vlada preuzela na sebe obaveze da reguliše komercijalne obaveze Rafinerije do početka remonta.

Ministar privrede, energetike i razvoja i savjetnik za energetiku Milorad Živković predstavili su danas i Program zaštite socijalno ugroženih kategorija potrošača električne energije u RS-u, a koji obuhvata subvencije za potrošnju električne energije.

Ubiparip je, također, najavio i da će u ovom mjesecu doći do formiranja zajedničkog preduzeća RS-a i Srbije koje će voditi poslove u vezi s izgradnjom hidroelektrane Buk-Bijela na Drini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: