Do 2016. sve ćemo moći plaćati preko mobilnih telefona

S
Sarajevo-x.com
25.11.2011. u 11:52
0
17
Do 2016. sve ćemo moći plaćati preko mobilnih telefona
0
Do 2016. sve ćemo moći plaćati preko mobilnih telefona
Prema mišljenju analitičara u narednim godinama doći će do velikih izmjena u načinu na koji smo do sada plaćali račune. Naime, istraživanje je pokazalo da će do 2016. godine uplate preko mobilnih telefona postati sasvim uobičajene.
Zvaničnici kompanije PayPal, koja je vodeća u online plaćanju, tvrde da će ljudi sve manje koristiti keš, ali da će i kartice biti manje u opticaju.

Izvještaj Digital Tipping Pointa ukazuje da, naprimjer, 45 miliona Britanaca koriste mobilne telefone i da bi polovina ispitanih korisnika voljela da mogu plaćati račune preko mobilnih telefona.

Istraživanje je također pokazalo da dva od tri stanovnika Amerike i Evrope koriste internet na svom mobilnom telefonu.

"Ispred nas je revolucionarna mogućnost. Do 2016. godine ostavit ćete svoj novčanik kući i koristiti mobilni telefon kao elektronski novčanik za plaćanje računa", rekao je direktor PayPala u Velikoj Britaniji Carl Scheible.

On je dodao da je glavna vizija njegove kompanije omogućiti korisnicima da plate račune i izvrše bilo kakve transakcije odakle god to žele.

"Naša vizija je da olakšamo korisnicima obavljanje poslova", dodao je Scheible. Iz PayPala su obavili da su ove godine imali preko 3,5 milijardi dolara transakcija što je pet puta više nego prošle godine.

"Ne tvrdimo da će keš nestati u potpunosti, ali tvrdimo da je evidentan porast upotrebe mobilnih telefona i ostalih uređaja i da će uskoro takav način i prevladati", dodao je Scheible, prenosi Techworld.com.


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: