biznis
183

Đenan Salčin: Svima je u interesu završetak autoputa na Koridoru 5C

Piše: N. N.
Đenan Salčin (Foto: Manager.ba)
Đenan Salčin (Foto: Manager.ba)
Vlada FBiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici imenovala Đenana Salčina za novog v. d. direktora JP Autoceste FBiH. Salčin je rođen 1979. godine u Mostaru i ekonomista je po struci. U svojoj menadžerskoj karijeri radio je za međunarodne kompanije P&G i ORBICO, te kao menadžer razvoja, strategije nastupa, pozicioniranja na tržištu i prodaje kompanije Niking d.o.o.

"Prije svega želim da izrazim zahvalnost na ukazanom povjerenju za obavljanje ovako odgovorne dužnosti. Učinit ću sve da u narednom periodu, u saradnji sa menadžmentom Autocesta Federacije BIH, resornim Ministarstvom i Vladom Federacije BiH, osiguramo nastavak investicionog ciklusa, u čemu je i prethodni menadžment kompanije ostvario značajan napredak", kaže Salčin za Klix.ba.

Prema njemu, interes svih građana Federacije i Bosne i Hercegovine je što brži završetak radova na Koridoru 5C.

"Mi ćemo se u svom svakodnevnom radu voditi isključivo tim interesom. Nastavit ćemo sa primjenom svih pozitivnih iskustava u proteklom radu Autocesta Federacije BiH, uz podizanje transparentnosti u radu ove javne kompanije na još veći nivo", dodaje Salčin koji je na ovu poziciju imenovan kao kadar SBB-a.

Dosadašnji v. d. direktora JP Autoceste FBiH Jasmin Bučo potvrdio je za Klix.ba da, sudeći prema današnjoj odluci Vlade FBiH, ne ostaje u JP Autoceste FBiH. Bučo je na poziciju v. d. direktora došao sa mjesta jednog od izvršnih direktora JP Autoceste FBiH.