{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dita - uspješno prvo polugodište 2007. godine

S
18.7.2007. u 10:30
0
0
Dita - uspješno prvo polugodište 2007. godine
0
Dita - uspješno prvo polugodište 2007. godine
Poslovni rezultati Industrije deterdženata Dita tokom prve polovine 2007. godine indiciraju ostvarenje značajnog rasta u poređenju sa prošlogodišnjim rezultatima.
Tako je za prvih 6 mjeseci 2007. u odnosu na prvih 6 mjeseci protekle godine zabilježen rast proizvodnje od 30%. Količinski rast prodaje iznosi 43 % dok je vrijednosni u iznosu od 41%. Na domaćem tržištu ostvaren je rast realizacije od 45%, dok realizaciju na ino tržištu oslikava porast od 34%.

Kvalitet proizvoda usklađen prema posljednjim svjetskim trendovima, njihov dobar plasman i na domaćem i na ino tržištu, te kontinuirana i sve veća potražnja Ditinih vodećih brendova ARIX, IDA i 3DE, osigurali su ovoj uspješnoj kompaniji dobre poslovne rezultate kao i validnu, dugotrajnu vizu za efektan budući prodor na ino tržišta.

Na osnovu dosadašnjeg rasta i Ditinih izvoznih planova, u narednoj godini očekuje se znatno povećanje izvoza u odnosu na rezultate ostvarene u prvom polugodištu 2007. godine.

Naime, u ovom trenutku, Dita je u fazi pregovora u vezi sklapanja novih, značajnih poslovnih partnerstava na osnovu poslovnih kontakata ostvarenih prilikom prezentacije proizvodnog asortimana i tehnologije na Svjetskom sajmu "Private label“ proizvođača u Amsterdamu u maju ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: